ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2015

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ & ΘΡΑΚΩΝ

«Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Σ.Π.Ε.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ        : Κος ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ. Κος ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ

ΠΡΌΕΔΡΟΣ:

Λοιπόν, μπορούμε να ξεκινήσουμε; Καλημερίζω τους αγαπητούς Συνεταίρους, τους ευχαριστώ για την προσέλευση σ’ αυτή την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο αναγκαία προκειμένου να ενημερωθείτε για κάποιες εξελίξεις που μεσολάβησαν μέσα στο καλοκαίρι και έχουν σχέση με την ιδιοκτησία μας και γενικότερα την έναρξη της διαδικασίας με την κτηματογράφηση απ’ το μελετητικό γραφείο στο Μενίδι και επειδή προέκυψαν κάποιες εξελίξεις θεωρήσαμε απαραίτητο να ενημερωθείτε οι Συνέταιροι προκειμένου να δώσετε την περαιτέρω έγκριση για τις ενέργειες που θα κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Καταρχήν θα ήθελα να οριστεί καταρχήν ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, ο Πρακτικογράφος και την Επιτροπή της Ψηφοφορίας της ... Κάποιος απ’ τους Συνεταίρους που θα ήθελε να θέσει υποψηφιότητα καταρχήν για το θέμα του Προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως; Θα ήθελε κάποιος απ’ τους αγαπητούς Συνεταίρους; Κύριε Μπαρσάκη, θα θέλατε εσείς να αναλάβετε αυτό το καθήκον; Ευχαριστώ τον κ. Μπαρσάκη, εξ ανάγκης κι αυτός συμμετέχει για να μπορέσει να διευκολύνει τη διαδικασία. Κάποιος απ’ τους κυρίους Συνεταίρους για Πρακτικογράφος; Κυρία Παπαθωμά, μου έχει δηλώσει ενδιαφέρον σε περίπτωση που δεν υπάρχει, οπότε θα ορίσουμε την κα Παπαθωμά, ευχαριστούμε. Για την Εφορευτική ΕπιτροπήΠάλιΓιατί θα έχουμε. Ο κ. Νίκου; Ευχαριστώ τον κ. Νίκου και θέλω και δύο για τη διαλογή που θα γίνουν των ψήφων, των ψηφοδελτίων. Κάποιος απ’ τους ΣυνεταίρουςH κα Κωνσταντίνου; Ναι, ωραία και κάποιος άλλος απ’ τους κυρίους Συνεταίρους; Μήπως ο κ. ΧασιώτηςΕυχαριστώ τον κ. Χασιώτη, ωραία. 

Επομένως εφόσον έχουν θέσει όλοι υποψηφιότητα και αναλαμβάνουν τα καθήκοντα, παραχωρώ τώρα στον κύριο Πρόεδρο της Γενικής Συνελεύσεως το λόγο προκειμένου να ξεκινήσει το αντικείμενο της σημερινής Συνέλευσης, έκτακτης. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.:

Θα ήθελα να καλημερίσω κι εγώ τους Συνεταίρους μας που παρίστανται στην έκτακτη Γενική Συνέλευση. Θα ήθελα να σας πω για να τελειώσουμε και γρήγορα να τηρήσουμε μία διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει απ’ την ενημέρωση απ’ τον Πρόεδρο, μετά θα συνεχιστεί η ενημέρωση από τους Μηχανικούς οι οποίοι θα αναλάβουν να κάνουν αυτές τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν και μετά αφού ακούσετε απ’ όλες τις πλευρές το θέμα θα γίνουν ερωτήσεις. Αλλά για τις ερωτήσεις θα ήθελα να τηρηθεί ένας κατάλογος. Δηλαδή μόλις τελειώσουν οι συνάδελφοι θα πείτε ποιοι θέλετε να κάνετε ερωτήσεις. Μη σηκώνεστε, θα τους καταγράψουμε και ένας ένας θα ρωτάει και θα απαντάει ο Πρόεδρος ή κάποιο άλλο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή ο Μηχανικός.

Για να μη γίνει φασαρία μην επεμβαίνετε ο ένας με τον άλλον, διαλόγους κλπ. γιατί δεν πρέπει να τελειώσουμε ποτέ. Συμφωνείτε για τη διαδικασία;

ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ:

Βεβαίως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.:

Ωραία, κύριε Πρόεδρε έχετε το λόγο να ενημερώσετε τους Συνεταίρους για το θέμα αυτό για το οποίο έχουν συγκληθεί σήμερα για τη Συνέλευση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Λοιπόν, και πάλι σας χαιρετώ, σας καλωσορίζω και πάλι και έρχομαι απευθείας στο αντικείμενο της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που είναι το θέμα η εξέλιξη με το Γραφείο Κτηματολόγησης στο Μενίδι. Ο ανάδοχος ο οποίος έχει ήδη αναλάβει από τα μέσα Αυγούστου τη διαδικασία επεξεργασίας και τη συλλογή των, και την αποστολή μάλλον των αποσπασμάτων των ιδιοκτησιών που έχουν δηλωθεί προγενέστερα και επομένως επειδή είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στάδιο όπως είχαμε πει και σε παλιότερες Γενικές Συνελεύσεις, καταρχήν με την ίδια την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας που έχει ο Συνεταιρισμός. Είναι ένα στάδιο που το θεωρώ το απαραίτητο προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για να πάμε στο επόμενο που είναι και ο σκοπός του Συνεταιρισμού και που προβλέπει και ο πρόσφατος νόμος που είχαμε πει παλαιότερα για την ανοικοδόμηση, πολεοδόμηση κτλ. αλλά πριν φτάσουμε στο τελικό στάδιο εκείνο πρέπει πρώτα να κατοχυρωθεί η ιδιοκτησία.

Μέσα στο καλοκαίρι που σας είπα υπήρχαν καταρχήν πληροφορίες, τελικά όμως επιβεβαιώθηκαν αυτές και αγωνία μαζί για το πού, τι θα γίνει με αυτή τη διαδικασία. Διαπιστώσαμε όμως το εξής, όχι όμως με ευχάριστη διάθεση. Δυστυχώς το Κτηματολογικό Γραφείο, ο ανάδοχος ο οποίος ανέλαβε την επεξεργασία των δηλώσεών μας δεν μας εντόπισε πουθενά ενώ ο Συνεταιρισμός έχει ιδιοκτησία με οριστικά συμβόλαια πέρα από τα προσύμφωνα, παρά ταύτα και έχει κάνει τη δήλωση όταν ήταν αυτό επιβεβλημένο, το 2007-’08 αν θυμάμαι καλά. Παρά ταύτα οι συγκεκριμένοι δεν μας εντόπισαν και γι’ αυτό το λόγο και δεν εκδόθηκαν για το λογαριασμό του Συνεταιρισμού κτηματολογικά αποσπάσματα ούτε διαγράμματα καθότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν καθότι φερόμαστε στην ιδιοκτησία, κι αυτό είναι μια πραγματικότητα, ότι είμαστε εξ αδιαιρέτου στις εκτάσεις που κατέχει ο Συνεταιρισμός και αντί να καθίσουν να μπούνε στη διαδικασία να προσδιορίσουν και να κάνουν για δικούς τους λόγους προτίμησαν την πιο απλή λύση, την πιο εύκολη, να μη μας εντάξουν πουθενά προκειμένου εμείς να αναγκαστούμε τώρα με τη διαδικασία της επεξεργασίας να πάμε να τους υποδείξουμε εμείς πού ακριβώς βρισκόμαστε. 

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν ήταν μια ευχάριστη διαπίστωση, απεναντίας ήταν τουλάχιστον για μένα αλλά και για το Συμβούλιο κάτι που δεν το περιμέναμε. Είχαμε την, προσδοκούσαμε ότι κάπου θα μας ενέτασσαν στην όλη έκταση, καθότι στο όλο αγροδασόκτημα της Βαρυμπόμπης αλλά και στις άλλες περιοχές κατέχουμε ως γνωστό το 20% περίπου εξ αδιαιρέτου. Και θεωρήσαμε ότι κάποιο απ’ αυτά τα κομμάτια προς κτηματογράφηση θα είχαμε ενταχθεί. Δυστυχώς δεν έγινε ούτε αυτό επομένως τώρα έχουμε το βάρος μέσα σ’ ένα ασφυκτικά χρονικά πλαίσιο που είναι περίπου δίμηνο από τότε που έγινε η έναρξη του Κτηματολογικού Γραφείου, να φανταστείτε ξεκίνησε 28 Αυγούστου αν έχω πληροφορηθεί σωστά. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο σφιχτά είναι τα περιθώρια εμείς τώρα σαν Συνεταιρισμός να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε υποδεικνύοντας στους αναδόχους πού βρισκόμαστε, μεταξύ ποιων είμαστε και τουλάχιστον στο στάδιο αυτό που είναι και το κυριότερο για μένα να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε και να κατοχυρώσουμε τα ιδιοκτησιακά μας δικαιώματα.

Αυτό τι σημαίνει με δυο λόγια, με λίγα λόγια μάλλον, ότι πρέπει να έρθουμε να βρούμε πόσοι άλλοι ή σχεδόν το σύνολο της περιοχής που έχουν κάνει δηλώσεις, πώς τις έχουν υποβάλλει, τι ποσοστά έχουνε δηλώσει και εκεί πέρα, στα σημεία που ο Συνεταιρισμός αντιληφθεί ο θίγεται να παρέμβει με τη διαδικασία των ενστάσεων προκειμένου σ’ αυτό το στάδιο να προβεί σε ενστάσεις και να πάμε σε αρμόδιες Επιτροπές ... προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την κατοχύρωση των δικών μας ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων. 

Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι όλοι αγαπητοί Συνέταιροι ότι τελειώσαν τα ψέματα, μία πορεία ενός Συνεταιρισμού 50 και πλέον ετών, που υπήρχε πράγματι μια μεγάλη αδράνεια, ίσως αν θέλατε και γενικότερα υπήρχε και ένας εκνευρισμός απ’ όλους τους Συνεταίρους για το πού πηγαίνουμε κτλ., πλέον τελειώσαν τα ψέματα, μπήκαμε στο τελικό στάδιο που πρέπει πλέον να κατοχυρώσουμε την ιδιοκτησία την οποία έχουμε. Το ξαναλέω μη δημιουργηθεί παρεξήγηση ότι δεν έχουμε ιδιοκτησία, ιδιοκτησία έχουμε, μας την αναγνωρίζουν και επίσημα το Κτηματολογικό η ανάδοχος και το Κτηματολόγιο αλλά πρέπει να την προσδιορίσουμε πού ακριβώς βρισκόμαστε. Αυτό είναι δική μας δυστυχώς υποχρέωση και σ’ αυτό θα χρειαστούμε ειδικότερες γνώσεις και δη τεχνικές αλλά και νομικές προκειμένου να διασφαλίσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τα δικαιώματα του Συνεταιρισμού.

Το πρώτο μου μέλημα ήταν αμέσως μέσα στο καλοκαίρι να συντονίσω μία Επιτροπή καταρχήν από το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής εμένα ως Νομικό, το συνάδελφο τον Αντιπρόεδρο τον κ. Παπαθεοδώρου, τον κ. Εξηνταβελόνη ως τεχνικό, τον κ. Νίκο που είναι ο Γραμματέας του Συνεταιρισμού, μια Επιτροπή τετραμελή καταρχήν προκειμένου να επιμεληθούμε όλης αυτής της διαδικασίας γιατί δεν μπορούσαν να, και να γίνει επιμερισμός του συντονισμού του έργου, γιατί πλέον δεν μπορούμε να έχουμε άλλες πλέον παλινωδίες, πρέπει να προχωρήσουμε. Και μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία και στις Συνεδριάσεις που είχαμε μέσα στο κατακαλόκαιρο αποφασίσαμε σε πρώτο στάδιο να αναθέσουμε την επεξεργασία του εντοπισμού από τεχνικές πλευράς σε Μηχανικό ο οποίος με συνεργάτες και ο οποίος σύμφωνα με πρόταση δραστηριοποιείται στην περιοχή, έχει εμπειρία ..., έχει ήδη επεξεργαστεί και στο παρελθόν δηλώσεις Κτηματολογίου και έχει μπει σε διαδικασία αυτών των ενστάσεων, οπότε πρώτο μέλημα ήταν λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας και της ταχύτητα που έπρεπε να λειτουργήσουμε, προχωρήσαμε στην ανάθεση αυτή της συνεργασίας με τον Μηχανικό τον οποίο αμέσως μετά από μένα φαντάζομαι θα του δοθεί ο λόγος προκειμένου να εξηγήσει τις κατευθύνεις που θα ακολουθήσει ο Συνεταιρισμός ή δυνατόν από χθες αν μπορώ να το πω, προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε να εντοπίσουμε ιδιοκτησίες και να προχωρήσουμε στη διαδικασία ενστάσεων.

Παράλληλα δε με τη δουλειά αυτή του Μηχανικού και των συνεργατών του θα συντονίζεται και το Συμβούλιο με την Επιτροπή αυτή, το έχω ζητήσει και ούτως ή άλλως έχουμε αποφασίσει να διαθέσουμε το χρόνο μας γι’ αυτό το λόγο, για να μπορέσουμε να συντονίσουμε τη διαδικασία και στο νομικό σκέλος όπου χρειαστεί. Θα το στηρίξουμε εμείς απ’ το Συμβούλιο αλλά και όταν χρειαστεί για περαιτέρω συνεργασία άμα κρίνω. 

Λοιπόν, ευχαριστώ σ’ αυτό το στάδιο τουλάχιστον αυτό έχω να πω επί του παρόντος και νομίζω ο λόγος πλέον είναι στον καθ’ ύλην ειδικό να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις γιατί σε επόμενα βήματα θα πρέπει να κάνει ο Συνεταιρισμός προκειμένου να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ευχαριστώ.

(....)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Συνοψίζοντας αγαπητοί Συνεταίροι είδατε ότι η σημερινή συνάντηση, η Γενική Συνέλευση, ήταν συνέβη από ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν ήρθαμε σήμερα για να εξωραΐσουμε μια κατάσταση, απεναντίας ήρθαμε για να δώσουμε την πραγματική εικόνα και το πώς πρέπει από δω και πέρα να κινηθεί ο Συνεταιρισμός για να κατοχυρωθεί το μέγιστο, το κύριο πρόβλημα που είναι το ιδιοκτησιακό. 

Ευχαριστούμε για τη συνδρομή και τη συμπαράσταση των Συνεταίρων και θεωρούμε ότι να είναι κοντά στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ.:

Λοιπόν, μπορεί να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Ευχαριστώ πολύ.

ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΣ_2015

Comments are closed.